Amerikanska festivaler

The Governors Ball Music Festival

Även för den som vill uppleva New York och allt som den fantastiska staden på USAs östkust har att erbjuda men samtidigt inte vill gå miste om chansen att besöka en av världens häftigaste musikfestivaler skall boka sin resa till USA i Juni. Den 2a till 4e Juni varje år anordnas nämligen The Governor’s Ball Music Festival på Randall´s Island i New York City, en häftig musikupplevelse mitt i en av världens häftigaste städer.

Festivalen grundades och utfördes för första gången under 2011 och trots sin unga ålder har den snabbt vuxit till en av USAs mest populära musikfestivaler. Fokus ligger förutom på stora namn, även på mindre och mer okända artister samt en street food del där mat från all världens hörn presenteras och säljs från olika food trucks.

Världsartisterna flockas i New York

I och med att festivalen blivit så populär bland besökare, samt dess läge i New York så har den även blivit väldigt populär bland artisterna själva. Franz Ferdinand och Wiz Khalifa drog många åskådare under 2017 och under 2018 så har man satsat på ännu större namn. Bland andra så kommer Eminem att göra ett uppträdande här och han får bland annat sällskap av Travis Scott.