Svenska festivaler

Way Out West – Sveriges mest innovativa festival

För den som vill ha en total kulturell upplevelse och samtidigt ha chansen att se otaliga världsartister så är Way Out West i Göteborg ett måste att besöka. Festivalen som är sprungen ur den gamla gigantiska stadsfestivalen Göteborgskalaset, sedermera Kulturkalasen, lockar varje år ett stort antal besökare till Slottskogen strax utanför stadens centrum. På de tre scenerna som byggs upp i Augusti varje år har bland annat Kanye West, Wu Tang Clan och The Knife uppträtt.

Festivalen har inte bara ett musikinslag utan är även en lika stor kulinarisk upplevelse. Parallellt med musiken så pågår nämligen Sveriges största street food festival på området med enbart vegetarisk mat. Ett kontroversiellt beslut togs för ett par år sedan att även bannlysa mejeriprodukter från området. Många hade åsikter om att det kanske var att gå för långt men hitintills har det inte haft någon negativ inverkan på besökarantalet.

2018 blir Way Out Wests starkaste år hitintills

Under 2017 var några av de största namnen Rebecka och Fiona samt Lana del Rey. Under 2018 har arrangörerna tagit i lite hårdare för att stå ut i konkurrensen från andra festivaler och bokat legenden Patti Smith tillsammans med heta Kendrick Lamar.