Europeiska festivaler

Världens största festivaler

Musiken dånar och vädret är på topp. En och en annan regnskur smyger sig på men humöret är fortfarande bättre än någonsin. En god kall öl tillsammans med en stor hamburgare och under kvällen samlas vänner och okända för att lära känna varandra och ha kul tillsammans. Det är naturligtvis inget mindre än festivallivet som vi pratar om. Sedan en mycket lång tid tillbaka har festivaler varit något som har lockat människor över hela världen. Vissa festivaler pågår under flera dagar, medan andra är kortare. Att övernatta i tält hör festivallivet till, men det beror naturligtvis på vad man själv känner för.

Under åren och över världen har det funnits ett flertal festivaler. Vissa är populärare än andra och har tusentals besökare år efter år. De återkommande festivalerna har i många fall blivit så stora att människor reser från andra delar av världen för att kunna vara med och delta, lyssna på musik live eller följa den på avstånd via högtalare av bästa sort, umgås med varandra och äta och dricka gott. I listan nedan kommer du att få en snabb presentation av de bästa och största festivalerna genom tiderna.

1. Festivalen Donauinselfest – På plats nummer ett finns ingen mindre än festivalen Donauinselfest i Österrike. Under år 2013 besökte hela 3,2 miljoner människor festivalen och över 200 olika framträdanden ägde rum. Sammanlagt finns det hela 21 olika scener på festivalområdet och allt detta under loppet av bara 3 dagar.

2. Mawazine – Mawazine är en festival som äger rum i Marocko och är placerad i huvudstaden Rabat. Det som gör denna festival så unik är att det faktiskt är helt gratis att besöka den och detta gör naturligtvis att miljontals besökare samlas. På festivalområdet finns det sju scener och här har bland annat Lionel Richie, Whitney Houston och Rihanna fått publiken att dra igång med sin sköna musik och heta toner.

3. Summerfest – Är du intresserad av festivaler har du med största sannolikhet hört talas om Summerfest som tar plats i USA. Festivalen är ständigt återkommande och cirka 700 000 människor samlas vid varje tillfälle. Antalet besökare ökar dock årligen, vilket inte är så konstigt. Festivalen bjuder på hela 800 olika framträdanden och har 11 olika scener att flockas vid. Festivalen äger rum i Wisconsin och har tidigare utsetts till världens största festival.

Är du intresserad av att gå på riktigt stora festivaler är det alltså hit som du ska vända dig. Naturligtvis är det alltid billigare att gå på festivaler som ligger nära ens eget hem, eftersom man då slipper tänka på flyg- eller bussbiljetter och att man behöver någonstans att sova. Festivallivet kan inkludera tält, men det blir allt mer populärt att ta in på ett hotell som ligger i närheten. Människor vill kunna ha det skönt och varmt när man lägger sig för kvällen och även säkerställa att man har tillgång till dusch, något som annars kan vara knepigt.