Europeiska festivaler

Sex av de bästa festivalerna i världen

Att åka på festival kan vara en riktigt häftig upplevelse. Det handlar inte bara om att lyssna på musik och gå på konserter, utan om allt runt omkring. Här är en guide till några av de allra häftigaste festivalerna i världen. För dig som älskar allt från jazz till elektronisk musik är dessa festivaler något att drömma om, planera för och åka till.

Mountreux Jazz Festival

Mountreux Jazz Festival är en festival i Schweiz där fokuset ligger på jazz. Hit åker många jazzfantaster och njuter av musik, god mat och fantastiska vyer. Festivalen ligger nämligen vid den vackra sjön Lake Geneva. De besökare som åker hit har troligare på sig kavaj, skjorta och Elizabeth Arden parfym istället för gummistövlar och jeanshorts. Detta är istället en klassisk klädkod för en festival som Glastonbury.

Glastonbury Festival

Festivalen Glastonbury är en av världens mest kända festivaler. Varje år infaller evenemanget under sommaren i Somerset i södra England. Området är välkänt för sin goda cider, som många gärna dricker av under de många festivaldagarna. Hit åker såväl gamla som unga, hippies som trendiga hipsters. Världskända musiker såväl som mindre brittiska artister spelar på de många scenerna på Glastonbury. Detta är definitivt en festival värd att ha på sin att göra lista!

Lovebox Festival

Lovebox är en stadsfestival när den är som bäst! Varje sommar inträffar festivalen Lovebox i London i England. Hit kommer många välkända DJ:s, artister och konstnärer. Besökare lockas till festivalen som pågår en hel helg. Och för de som vill festa hela natten anordnar många klubbar efterfester i anslutning till festivalen. Tidigare hölls festivalen i östra London, men sedan två år anordnas den nu i parken Gunnersbury Park i västra London.

Festivalen Primavera Sound

En annan stadsfestival som är mycket värd sitt besök är Primavera Sound i Barcelona. Festivalen hölls i det så kallade Parc del Fòrum i Barcelona, som även annars är ett populärt resmål för turister. Hit lockas de besökare som vill gå på en härlig sommarfestival med sol och bra musik. Festivalen inleder ofta festivalsäsongen.

Festivalen Secret Solstice

På Island hålls en mycket speciell festival som heter Secret Solstice. Varje år, under den helg då sommarsolståndet inträffar, sker denna festival. Här kan du lyssna på musik, gå på konserter och festa hela natten lång eftersom det aldrig blir mörkt. Detta är en väldigt speciell upplevelse och det har gjort festivalen till en av de mest populära att besöka. Mest spelas musik inom genren elektronisk musik.

Festivalen Tomorrowland

Festivalen Tomorrowland tar plats varje år i Boom i Belgien. Hit åker de som älskar att lyssna på EDM-musik. Med sina över 15 olika scener och innovativa evenemang har festivalen blivit en mycket populär destination för musikälskade resenärer runt om i världen.