Europeiska festivaler

Hitta stilen till sommarens hetaste festivaler

Summerburst, Way Out West, Lollapalooza och Storsjöyran. Det är några av Sveriges allra hetaste festivaler i sommar. Festivalscenen i Sverige har ändrats radikalt det senaste decenniet. Tidigare låg det största fokuset på campinglivet där man skulle bo i tält i en vecka, med minimal hygien och absolut inga lyxartiklar. Festivalernas ledord var lera, för lerigt var det verkligen.

Idag har festivalerna letat sig in i storstäderna och nått en helt ny målgrupp. Det började med Way Out West i Göteborg. Festivalen har aldrig haft någon camping, utan hotell eller annat boende är det som gäller. Bekvämligheter finns det gott om och ett VIP-område för den som vill ha det lilla extra. Ingen alkohol får föras in på festivalområdet och festivalen känns överlag mognare för den mer städade publiken. Hit kommer både unga som gillar att festa, men också äldre som uppskattar musiken. Det är i deras fotspår de nya festivalerna har vandrat, och hetast just nu är Summerburst som hålls på arenor både i Göteborg och Stockholm.

Glitter och glamour

Festivalerna idag lockar tusentals besökare, och för dem som gärna vill sticka ut gäller det verkligen att vara extra allt. Festivalklädseln har gått från smutsiga kläder och gummistövlar till extremt piffigt och trendkänsligt. För tjejer är sminket det viktigaste och det får gärna vara glittrigt. Tänk dock på att börja med en bra bas så att sminket håller långt in på natten. Ingen vill ha kladdigt smink framåt kvällen efter en lång dag i solen. Glitter går numer att hitta i både läppstift, ögonskugga, rouge och highligter. Endast fantasin sätter gränserna! Det finns dessutom glitterpulver för en extra glammig finish. Avsluta med några strasstenar runt ögonen och i pannan eller varför inte några färgglada håraccessoarer? Du kommer garanterat att dra blickarna till dig!

Influeras av Coachella

Den enormt stora och trendiga festivalen Coachella i USA har lagt grunden för dagens festivalmode. På den stora festivalen samlas mängder av kändisar, och alla är förstås stylade från topp till tå för att sätta den senaste festivallooken. Googla bara på festivalen för att se vad som är trendigaste just i år. Framförallt ska det vara bohemiskt och inspirerat av den gamla Woodstock-festivalen. Tänk flätor, läder, fransar och jeansshorts. Den som är lite mer vågad kan istället satsa på den nya 90-tals trenden. Här kommer starka neonfärger in och blandas med skimrande material och korta klänningar. Men eftersom det trots allt är en festival och många vill kunna fortsätta festa långt in på natten finns det några regler alla bör rätta sig efter. Satsa på bekväma skor för att kunna dansa natten lång och en varm tröja eller jacka att när småtimmarna kommer smygande. Sedan är du redo för sommarens äventyr!