Europeiska festivaler

Festivaler

Det finns många olika typer av festivaler runt om i världen och i Europa finns det fantastiskt många att välja mellan. Här är en lista över några av de mer okända festivalerna runt om Europa, de som inte är lika kända som till exempel Glastonbury, men väl värda ett besök. I den här artikeln kan du läsa om allt från fitnessfestivaler till miljöfestivaler.

Fitnessfestivalen, Sverige

Fitnessfestivalen tar plats varje år i Stockholm. Hit kommer alla som har möjlighet eftersom det är en av de mest populära arrangemang för dem som är intresserade av fitness och som arbetar inom området. Under festivalen kan du fynda och testa allt från viktvästar till nya proteinpulver, samtidigt som det pågår massvis med roliga och spännande aktiviteter.

Festivalen Tropical Pressure, England

I Cornwall i södra England breder den lilla staden St Agnes ut sig. Över kullar och berg och ängar ligger ett stort lantbruk som ägs privat. Varje år förvandlas denna mark till en festival som heter Tropical Pressure. Festivalen Tropical Pressure driver sin verksamhet i ekotänk, och det serveras enbart vegetarisk eller vegansk mat på området och det pågår många olika arrangemang och workshops för att sprida kunskap om hur vi kan leva mer miljövänligt. Samtidigt har festivalen en hög profil inom världsmusik. Till festivalen kommer artister från olika afrikanska, latinamerikanska och karibiska länder. Enskilda artister och grupper har en möjlighet att sprida sitt lands musik till England och Europa genom festivalen Tropical Pressure.

Festivalen Sziget Festival, Ungern

I Budapest i Ungern pågår varje år i början av augusti Sziget Festival. Det är en festival som pågår i sju dagar och fokuserar på pop och rockmusik, men även konstmusik. Festivalen har liknats vid den amerikanska Burning Man. Det kommer cirka en halv miljon besökare varje år och besökarna anländer från stora delar av hela världen. 2019 spelar världsmusiker som Ed Sheeran, Foo Fighters och Years and Years.

Festivalen Iceland Airwaves, Island

I november varje år, i staden Reykjavik på Island, arrangeras festivalen Iceland Airwaves. Det är en så kallad multi-genre musikfestival. Under fem dagar så står artister på scen runt om i Reykjavik och uppträder. De uppträder inte bara med musik, eftersom det är en multi-genre festival. Enligt festivalarrangörerna själva är deras festival en unik företeelse, vilket låter som ett måste att besöka! Varje år besöker runt 9 000 personer festivalen.

Festivalen Way out West, Sverige

För några år sedan startades festivalen Way Out West i Göteborg i Sverige. Under tre dagar tar festivalen i stort sett över staden. Det är en stadsfestival och en musikfestival med artister verksamma inom rock, pop, urban och elektronisk hip hop. Samtidigt som festivalen pågår finns även klubbkonceptet Stay Out West, som tar över stadens klubbar under festivalen. Festivalen Way Out West har blivit en av de allra mest populära bland skandinaviska och europeiska festivaler och pågår varje år i augusti.