Europeiska festivaler

Andra sorters festivaler

Det finns många fler festivaler att njuta av utöver musikfestivaler. Beroende på vad man tycker om så kan man åka på en festival med just det temat! Tack vare hur folk kan kommunicera över hela världen idag med internet så har det även blivit enklare för folk med lite mer udda intressen att styra upp festivaler. I följande inlägg kan du läsa om några festivaler som kan vara roliga att besöka om du söker något nytt!

Festivalerna för alla som älskar datorer och spel

Det finns många olika festivaler runtom i världen där folk samlas och spelar tillsammans. Det kan vara allt från datorspel till TV-spel. En av de största eventen i Sverige som är en festival i det här slaget är dreamhack. Den hålls i Jönköping varje år och det är många som lockas att besöka spektaklet. [Dreamhack] har funnits i många år nu, och den festivalen har gett inspiration till flera andra event runtom i landet. Om man söker större event så kan man finna dem i andra länder. I Asien har det blivit väldigt populärt med att man ”lanar” tillsammans i stora lokaler.

Byggfestivaler

Det finns även festivaler som har byggteman, men man kanske brukar kalla dem för mässor eller utställningar istället för festivaler. Men konceptet är detsamma! Man kan till exempel kolla vad Buildor har gjort när det kommer till att delta i olika event för att få inspiration.

Mat och dryck-festivaler där smaklökarna får sig en åktur

Om man istället är sugen på en festival som bjuder på smaker och dofter så ska man definitivt besöka en mat och/eller dryck-festival. Det finns många olika och i många fall så kan man prova mat från olika platser i världen på dessa. Till exempel kan det finnas internationella matmarknader som besöker staden du bor i. Eller så skulle du kunna åka till Tyskland i oktober och uppleva Oktoberfest, världens största ölfestivaler som hålls i flera olika tyska städer. Är du hellre en person som gillar vin så finns det event för det med!

Filmfestivaler för alla smaker

Om man hellre gillar filmer så är Cannes och Berlin två orter som har filmfestivaler varje år. Det finns självklart den här sortens festivaler även i andra städer, men det är kanske de två nämnda som är bland de mest kända.

Bil- och båtfestivaler

Visst kan man åka på båt eller bilmässa om man skulle vilja det, men tänk dig att åka på yachtmässa i Miami eller Nice. Det finns många olika event som man kan välja bland och om man är intresserad av bilar så kanske man ska välja att kolla F1 i antingen Monaco eller Singapore. Det finns även massa olika events som har med rally att göra.